Sa Fundació Jaume III se presentà a Llucmajor davant una setantena de persones

Sa Fundació Jaume III se presentà a Llucmajor es divendres en es Claustre de Sant Bonaventura, davant unes setanta de persones que quasi ompliren sa sala de conferències. Es seu portaveu aprofità també s’ocasió per presentar es llibre En defensa des mallorquí, una obra que arreplega un enfilall de contraarguments que desfan una vintena de mites defensats pes nostros estandarisadors a ultrança. Ja se n’han venut més de sis-cents exemplars.

Font Rosselló va fer una exposició extensa dets objectius pels quals va néixer sa fundació i va fer un balanç de ses activitats realisades durant aquest primer any, “molt productiu”, segons ell. Recordà que sa proposta lingüística de sa fundació era “s’única factible tal com estan ses coses i sa més eficaç per defensar un mallorquí amb el qual mos sentim identificats”, ja que conjuga es respecte cap a sa normativa oficial amb aquelles singularitats no admeses per sa normativa (com es “lo” neutre, es verbs acabats en “isar”, o sa formalisació de s’article baleàric) però que són imprescindibles perquè el poguem considerar mallorquí.

Es seu portaveu, Joan Font Rosselló, diu que sa proposta lingüística de sa fundació és “s’única factible i sa més eficaç per defensar un mallorquí amb el qual mos sentim identificats”

 

Fins ara sa nostra fundació s’ha presentat a Palma, Manacor, Campos, Mahó, Eivissa, Felanitx, Inca i ahir a Llucmajor.

Homenatge a Llucmajor i sopar a Son Pardo

Avui continuaran ets actes programats per sa Fundació Jaume III amb motiu des seu primer aniversari i des 25 d’octubre. A les dotze des migdia, ofrena floral i lectura poètica a sa Creu des Camp de Batalla, on l’any 1349 va ser assassinat es darrer rei privatiu des Regne de Mallorca, el Rei Jaume III. S’hi espera una gran mobilisació des balearisme. Han anunciat sa seva presència sa diputada Aina Aguiló, sa senadora Gari Durán i Bartomeu Isern, Director General de Planificació en representació de sa consellera Núria Riera.

Es vespre, a les nou, sopar d’afirmació mallorquinista a s’Hipòdrom de Son Pardo. Ahir vespre ja s’havien venudes 220 entrades i s’assistència podria passar de llarg de ses 250 persones. Hi assistiran Biel Company, conseller d’Agricultura, sa senadora popular Gari Duran i sa diputada des PP, Aina Aguiló.

Durant es sopar actuarà es cantautor Xesc Bonnín que, ahir a Ràdio Bellver, anunciava que tancaria s’acte amb una nova versió de Pàtria, s’himne balearista per excel·lència.

Deja un comentario.

Tu dirección de correo no será publicada.


*